Voimanosto kilpailulajina tai harrastuksena


Voimanosto on kolmesta eri nostomuodosta koostuva kilpailulaji, jossa lasketaan jokaisen nostomuodon maksimisuoritukset kiloina yhteen. Parhaimman yhteistuloksen saavuttanut kilpailija voittaa. Voimanoston kolme nostomuotoa ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. 
Kolmen nostomuodon yhteistuloskilpailujen ohella järjestetään myös erillisiä yhden nostomuodon kilpailuja penkkipunnerruksessa. 
Voimanostossa ja penkkipunnerruksessa järjestetään sekä varuste että klassisen nostomuodon kilpailuja. Klassisessa kilpailumuodossa kehoa tukevat trikoot, nostopaidat ja polvisiteet ovat kiellettyjä. Kaikki Joensuun Puntti-Pojat ry:n järjestämät kilpailut ovat Suomen Voimanostoliiton alaisuudessa tapahtuvaa toimintaa. Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Voimanostoliiton (IPF) sääntöjä. Kilpailuihin osallistuakseen urheilijan tulee sitoutua liiton antidoping ohjelmaan ja lunastaa vaadittava kilpailulisenssi. Seuran hallitus päättää aina urheilijan hyväksymisestä seuraa edustavaksi kilpaurheilijaksi. Seuran kilpaurheilijat tulevat pääsääntöisesti Joensuun/Pohjois-Karjalan alueelta.

Voimanostaminen on hauska, terveellinen ja turvallinen liikuntamuoto ja urheilulaji. Voimanosto sopii kaiken ikäisille ja sitä voi harrastaa itselleen sopivilla tavoitteilla. Laji sopii erinomaisesti tukijalaksi lähes kaikkeen urheiluun. Suurin osa seuran jäsenistä harrastaakin voimanostoa nimenomaan kuntoilumielessä.

Linkki Suomen Voimanostoliiton sivustolle: https://www.suomenvoimanostoliitto.fi/
Linkki Kansainvälisen Voimanostoliiton (IPF) sivustolle: https://www.powerlifting.sport/


"  Yhdessä treenaaminen hyvässä porukassa on mukavaa ja siivittää yleensä parempaan kehitykseen kuin yksin touhuaminen. Tule rohkeasti mukaan! "

Joensuun Puntti-Pojat ry

Joensuun Puntti-Pojat ry

Noljakankaari 1
80140 Joensuu

Puhelin: 0400 407 240
Sähköposti: hanna.multanen(at)hotmail.com


Seuran historia
Hallitus ja yhteystiedot