Avoimen sarjan klassisen voimanoston SM-kilpailut 20.-22.8.2021, Ylitornio

23.8.2021

Avoimen sarjan SM-kilpailuihin osallistui Joensuun Puntti-Pojilta kolme kilpaurheilijaa: Maria Karjalainen, Heini Myller ja Tuomas Kosonen. Kilpailuihin osallistui kaiken kaikkiaan 102 urheilijaa.

Maria Karjalainen (sarja naiset alle 63 kg) saavutti kuudennen sijan yhteistuloksella 367,5 kg (jalkakyykky 130,0 kg - penkkipunnerrus 85,0 kg - maastanosto 152,5 kg). Marian maastanostotulos ja yhteistulos kilpailussa sivuavat hänen omia ennätyksiään. Sarjan voitti Stina Lindell (ÅKK) yhteistuloksella 448,0 kg.

Heini Myller (sarja naiset alle 76 kg) ylsi neljänteen sijaan yhteistuloksella 390,0 kg (jalkakyykky 132,5 kg - penkkipunnerrus 82,5 kg - maastanosto 175,0 kg). Heini teki kaikissa lajeissa henkilökohtaisen kisaennätyksen ja paransi yhteistulostaan 17,5 kg vuoden takaisesta. Sarjan voitti Leena Saastamoinen (KiurU) yhteistuloksella 475,5 kg.

Tuomas Kosonen (sarja miehet alle 93 kg) saavutti viidennen sijan yhteistuloksella 655,0 kg (jalkakyykky 240,0 kg - penkkipunnerrus 155,0 kg - maastanosto 260,0 kg), Tuomas pääsi todenteolla piikkaamaan kisakuntoaan hyvin myöhään vasta noin kaksi viikkoa ennen kilpailua jalan vaivojen takia. Tästä huolimatta hän jäi yhteistuloksessa ennätyksestään vain 5 kg. Kunhan Tuomas saa vain ehjän harjoituskauden alle, voidaan tulevista kilpailuista odottaa keveitä rautoja ja uusia ennätyksiä. Sarjan voitti Julius Pamppunen (PV-81) yhteistuloksella 732,5 kg.