Maria Karjalainen voitti varustepenkkipunnerruksen EM-kultaa!

9.8.2022

Klassisen ja varustepenkkipunnerruksen EM-kilpailut, 2.-7.8.2022 Budapest, Unkari.

Joensuun Puntti-Pojilta kilpailuun osallistui kaksi urheilijaa varustepenkkipunnerruksen avoimeen sarjaan.
Maria Karjalainen kilpaili sarjassa naiset 63kg ja Tomi Vikla sarjassa miehet 93 kg.


Budapestin 35-asteen helteinen keli yllätti usean urheilijan kilpailussa vieden parhaan terän suorituksista. Usein kilpailua edeltävä painon pudotus ja samanaikaisesti yritys säilyttää hyvä voima- ja energiataso vaatii urheilijoilta normaaliolosuhteissakin tarkkuutta ja kokemusta, mutta korkea lämpötila tekee hyvän energisyyden ja nestetasapainon säilyttämisestä vieläkin haastavampaa.

Maria Karjalaisen
kilpailuryhmässä, varustepenkki naiset avoin 63 kg, ennakkotulosten mukaan oli odotettavissa erittäin tiukka kilpailu. Kärkikolmikon ennätykset olivat 5 kg sisällä. Maria Karjalainen teki olosuhteisiin nähden hienon tuloksen 122,5 kg ja voitti kultaa! Tilastollisestikin katsoen saavutusta alleviivaa se, että kyseessä on Joensuun Puntti-Poikien yli 50-vuotisen historian ensimmäinen penkkipunnerruksen Euroopan mestaruus avoimessa sarjassa! Onnea Maria!

Tomi Vikla
kilpaili erittäin kovatasoisessa miesten 93 kg varustepenkin avoimessa sarjassa. Tomi ei tällä kertaa onnistunut helteisessä kelissä ja jäi valitettavasti ilman tulosta monen muun tapaan. Sinänsä huomion arvoista on kuitenkin se, että Masters 2 -ikäinen Tomi kilpaili Suomen Voimanostoliiton valitsemana edustajana avoimessa sarjassa, se kertoo paljon hänen potentiaalistaan ja tulostasostaan. 

Joensuun Puntti-Pojat ry

Noljakankaari 1
80140 Joensuu

Puhelin: 0400 407 240
Sähköposti: hanna.multanen(at)hotmail.com


Seuran historia
Hallitus ja yhteystiedot